12 september 2021
16:00

Skuttunge SK

Referat: Häverödals SK - Skuttunge SK

En svår match på förhand där vi visste att vi måste jobba hårt och hjälpa varandra hela 90 minuter och göra det svårt för motståndarna att skapa nåt farligt framåt.
Matchstarten började vi bra och försöker skapa nåt framåt men Skuttunge tar över lite mer och mer desto mera av tiden som går. De skapar några halvfarliga chanser men vi försvarar oss bra och har koll på deras anfallare som är snabba och svåra att stoppa, men nåt superfarligt skapar de inte, men det gör vi inte heller. Runt 20:e minuten då spelar vi upp bollen som Elina lurar sin bevakare får fram den till rusande Empa som lyckas komma ifrån sin bevakare men målvakten står rätt och räddar detta fina läge. Annars blev det inte så mycket mer i första halvlek där Skuttunge är lite bättre, lite hungrigare och har lite flera chanser än vi.

I pausen så pratar vi om att jobba närmare varandra och ha snabbare passningsspel där vi ska låta bollen göra jobbet, och vi startar riktigt bra där vi kunde ha fått utdelning redan i första minuten av andra halvlek men då kom en liten kall dusch där Skuttunge får en snabb omställning och får in bollen till sin forward som sätter bollen i mål och där blev det liten uppförsbacke. Det är en bra period som våra motståndare har efter ledningsmålet, men vi börjar tugga in oss i matchen mer och mer, vi börjar skapa lite mera framåt och har längre anfallskombinationer.
I minut 30 i andra halvlek så ändrar vi från 4-4-2 till 3-4-3 och får lite mera tryck mot deras försvarslinje med tre anfallare. Nu får vi en bra period och våra avbytare gör grymma inhopp och jobbar hårt tillsammans med resten av laget som krigar i varje moment.
Med mera tryck framåt så kommer Astrid med fart mot straffområdet, lägger in bollen som målvakten är på, men får inte grepp om bollen där Empa går in och får upp bollen mot en av deras försvarens hand och där blåser domaren straff. Elina stegar fram och sätter in 1-1 i 86 minuten och vi återgår till 4-4-2 och Skuttunge försöker pressa sista minutrarna men vi håller ihop laget bra och får med oss en poäng på kontot.

Riktigt viktig poäng i jakten på serieledning och riktigt roligt att se Ingela göra comeback och Elina är tillbaka efter skadan och hela laget visar återigen GRYM styrka att jobba hårt, hjälper varandra och ger aldrig upp.